Barcelona – Sitges

Sommige mensen die hier komen, combineren de stilte van de bergen met een verblijf van een paar dagen in Barcelona. Wij houden zelf ook van die prachtige stad en we komen er regelmatig. De rij-afstand vanaf Juseu is 2,5 uur via uitstekende wegen.

Als we er ook eens willen overnachten, hebben we tegenwoordig een andere optie. Het slapen in Barcelona bevalt ons steeds minder goed. We nemen liever een hotel aan zee in Sitges. Daar kan je de auto nog vrij en veilig parkeren. Vanuit Sitges neem je het treintje langs de kust en je bent binnen een half uur op de Passeig de Gràcia midden in Barcelona. En als je de stad weer gezien hebt, keer je terug en je loopt direct weer op de mooie boulevard van Sitges. Ook om lekkere vis te eten hoef je niet per se in Barcelona te blijven!

Om naar zee te gaan, kunnen we ook de andere kant op. Kort geleden gingen we naar San Sebastian. De stad is gelegen aan een prachtige baai aan de oceaan. Voor de Spanjaarden is de stad ook vooral geliefd om de Baskische keuken. Onlangs is San Sebastian benoemd als kandidaat “culturele hoofdstad” namens Spanje voor 2016. De rij-afstand naar San Sebastian vanaf Juseu is ongeveer 4 uur.

Comments are closed.