waarover gaat deze blog

   

In deze blog vind je verslagen in woord en beeld over wat ons bezighoudt in Juseu.

Sinds 2001 wonen we (Wiep en Kees en onze zoon Milan die werd geboren in 2001) permanent in Juseu, een stil bergdorpje in de voetheuvels van de Spaanse Pyreneeën. We delen onze woonomgeving met gasten. We bieden hier vijf huizen aan, waar steeds weer nieuwe en terugkerende bezoekers verblijven tijdens hun vakantie, voor een retreat of een sabbatical, of voor het volgen van een workshop of cursus. Alle praktische informatie hierover vind je op onze website www.juseu.com. Hieronder alvast een korte impressie met video´s van de huizen …

   

Casa Milan is een boerenlandhuis dat helemaal vrij ligt op een eigen landgoed met amandel- en olijfbomen. Vanaf de veranda en in de tuin geniet je van weidse uitzichten op een ongerepte natuur. Het kijken in de oneindigheid, omgeven door zoveel ruimte en rust, is een weldaad. Hier gaat de wereld even (niet) aan je voorbij. Je ervaart hier vooral de tijdloosheidKlik hier voor alle praktische informatie over Casa Milan.

   

Casa Arriba ligt als een adelaarsnest tegen de rost geplakt. Het huis ligt net boven het dorpje, op ongeveer het hoogste punt van de omgeving. Het uitzicht vanaf het terras en het eigen tuinhuisje op de rots, is uniek. De weidse blik richting de besneeuwde toppen van de Pyreneeën levert een adembenemend panorama op.Klik hier voor alle praktische informatie over Casa Arriba.

   

Casa del Maestro, de voormalige onderwijzerswoning, is een vrijstaand huis net buiten het dorpje. Het is een aangename woning, alles gelijkvloers, met hoge ruimten en veel licht. Vanaf het terras kijk je op een prachtige groene vallei richting het zuiden…Klik hier voor alle praktische informatie over Casa del Maestro.

   

De Cottage Olivar is een klein natuurhuisje op de berg van Juseu. Ergens verstopt in een eeuwenoude olijfgaard op de zuidhelling met een prachtig uitzicht. Bedoeld voor mensen die rust en stilte zoeken. Hier is alle ruimte voor afzondering. Op een bijzondere plek…Klik hier voor alle praktische informatie over de Olivar Cottage.

   

De Cabaña is ideaal voor degene die een retreat of een vakantie echt ‘into the wild’ wil. Het huisje ligt helemaal afgelegen in een vallei onder Juseu. Er is daar geen aansluiting op het water- en lichtnet. Met zonnepanelen en een waterput (gewoon warm en koud water uit de kraan, maar wel zuinig zijn met stroom) is het 100% zelfvoorzienend, een eco-natuurhuisje dus.Klik hier voor alle praktische informatie over La Cabaña.

   

De voormalige School van Juseu, bieden we aan als een multifunctionele ruimte. Het prachtige hoge lokaal met veel glas, wordt gebruikt als workshopruimte, als atelier, als try-out-ruimte, als presentatieruimte … Vanaf 2012/2013 zal het schoollokaal met de ernaast gelegen tuinkamer ook worden betrokken bij de nieuwe uitbreiding -moestuin en keuken-.Klik hier voor meer informatie over De School.