Koeien

De afgelopen tijd zijn we in Juseu geconfronteerd met ontwikkelingen die ons niet vrolijk stemmen. Er is een vergunning afgegeven aan een aannemer die op een van de hellingen vlakbij het dorp een koeienstal gaat bouwen. Inmiddels is een prachtige eeuwenoude olijfgaard opgeofferd aan dit plan. Met zware machines wordt een berg afgegraven.

Wat ons vooral boos maakt is dat het gemeentebestuur (Graus) dit toestaat. Alle bewoners van Juseu zijn tegen de plannen maar we worden genegeerd. Uiteraard hebben we flink van ons laten horen. We hebben zelf meerdere gesprekken met de burgermeester gevoerd, er is een krantenartikel verschenen, de ecologistas zijn in actie, maar de aannemer kan vooralsnog gewoon zijn gang blijven gaan….

   

2 Responses to “Koeien”

  1. maartje romme Says:

    Wat een ellende! Een krachtmeting van David tegen Goliath. Om wat voor soort koeienstal gaat het eigenlijk? Zo eentje waar de koeien nooit meer uit mogen? De betere bio-industrie? Gatver! Misschien is er samen met de eigenaar van de stal een mooi duurzaam alternatief te ontwikkelen.

    Liefs en sterkte,
    Maartje

  2. kees bolt Says:

    Hoi Maartje, dankjewel. Gelukkig gaat het om vrije uitloop, binnen de hekken dan wel (voorlopig). Maar de manier waarop een berg wordt kaal gekapt en wordt recht geschoven, dat is akelig om te zien in deze natuur. Uitgesloten dat we met deze man samen kunnen werken. Hij heeft zich nog niet eens vertoond in het dorp. Bedenk ook dat water en voedsel met de vrachtwagen omhoog gebracht moeten worden. Terwijl het woord sostenible hier ook gebruikt wordt door de besturen… Liefs ook van ons, Kees