Veranderingen

 

“Alles gaat anders dan dat we denken dat het zal gaan”.

Op deze blog heb ik in het verleden veel geschreven over nieuwe plannen, onze inspiraties … uitbreidingen. En met zekerheid kan ik zeggen dat we dat de leukste richting vinden. Maar dit jaar is anders. We gaan het voorlopig wat kleinschaliger doen. Een beetje inkrimpen dus. We gaan verder met alleen Casa del Maestro en Casa Milan.

Het is een jaar waarin heel veel lijkt te gaan veranderen. De Corona crisis zal nog wel een tijdje zijn uitwerking hebben. Voor ons heeft de crisis ook gevolgen en we verwachten dat dat nog even zo zal blijven. Men zal minder makkelijk gaan reizen. Het lijkt ons daarom beter om in ieder geval tijdelijk op kleinere schaal verder te gaan.

Bovendien, ook in dit jaar net voorafgaand aan de lock down, werden we geconfronteerd met controles en nieuwe regelgeving. Strengere normen die noch onze gasten noch ons gaan dienen. We moeten aanpassingen doen die niet helemaal sporen met onze idealen. Natuurlijk zijn we niet tegen regels maar met de toenemende bureaucratie en controledrang wordt niemand geholpen. Wat zou ik graag willen dat ons bestuur ziet hoe demotiverend en creativiteit-ondermijnend dit kan werken.

Maar er is ook fijn nieuws. We hebben vorig najaar Casa Arriba te koop gezet en snel waren er kopers. Daar zijn we blij mee. En we zijn gelukkig met de nieuwe eigenaren, vrienden/gasten die al vele jaren bij ons komen. Een heel fijn idee zulke mooie medebewoners in Juseu te krijgen.

Het komende jaar kun je dus niet bij ons in Casa Arriba, de Olivar Cottage of in de Cabaña verblijven. Wie weet verandert het nog weer in de toekomst. Want misschien zien we juist de kansen van Juseu over het hoofd: Je hoeft namelijk niet te vliegen om bij ons te komen en een veiligere plek dan Juseu is moeilijk te vinden.

Hoe dan ook.. de Olivar Cottage heb ik vooralsnog als meditatiehuisje voor mezelf in gebruik genomen en dat bevalt erg goed!

Onze website juseu.com is veranderd en aangepast aan de nieuwe situatie. We bieden nog steeds hele mooie plekken in Juseu om te verblijven. We hopen van harte dat we onze gasten opnieuw in Juseu kunnen ontvangen en gaan terugzien in Casa Milan of Casa del Maestro.

Comments are closed.